Mietelauseita häihin

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Tahdotko mut tosiaan?

Jos tahdot päästä syvälle tähän tekstiin ja ajatuksiini, pistä lukemisen taustalle soimaan Pesolan coveri Popedan kappaleesta Tahdotko mut tosiaan.

--

Olemme seurustelleet mieheni kanssa pian seitsemän ja puoli vuotta. Tänä aikana suhteeseemme mahtuu aivan upeita ja mieleenpainuvia onnenhetkiä kuin myös niitä vähemmän hohdokkaita ajanjaksoja, jolloin kyseenalaistaa kaiken ja alkaa epäillä niin itseään, parisuhdettaan kuin toisen rakkautta itseen. Hyviä ja huonoja hetkiä mahtuu jokaiseen suhteeseen, aivan varmasti. Onkin asia erikseen, kuinka vastoinkäymisiin suhtautuu ja miten niitä lähtee selvittämään yhdessä. 

Minulla on ollut vaiheita, jolloin itsetuntoni on suhteemme aikana kadonnut kokonaan. Eikä ongelmana ole ollut pelkästään itsetuntoni, vaan lapsuudesta noussut hylkäämisen pelko. Minun on ollut vaikeaa luottaa meihin ja siihen, että mieheni oikeasti voisi rakastaa minua. Kun ei rakasta itseään, on haastavaa antaa toisenkaan rakastaa. 

Mieheni on ollut kanssani todella kärsivällinen. Hän antoi tarvittaessa minulle ja tunteilleni aikaa. Hän vastaili älyttömiin, toistuviin kysymyksiini siitä, miksi rakastaa minua. Hävettää myöntää, mutta olen ollut todella vaikea ja haastava kumppani. Aivan kuin olisin testannut, mitä kaikkea hän sietää, jotta näkisin hänen lähtevän. Eikä hän koskaan lähtenyt. Jäi viereeni ja puristi lujempaa. 


''Pettymykset pelottavat kovempaakin kulkijaa.
Ehdoin tahdoin tuskin kukaan pelleks haluaa.
Onneton se on, ken rakkautta turhaan tunnustaa,
ja onneton ken pakenee, kun jäädä haluaa.'' 


Pahimmista ajanjaksoista on jo useampi vuosi aikaa. Pelkäsin tosissaan, että huono käytökseni ja hänen rakkautensa kyseenalaistaminen saisi hänet lähtemään. Näin jälkikäteen ajateltuna minä tosiaan ajoin häntä pois, vaikka oikeasti olisin halunnut vain entistä lähemmäs.

Arvostan itseäni huomattavasti enemmän kuin tuolloin. En voi tarpeeksi painottaa, kuinka tärkeää itsensä arvostaminen on myös parisuhteen kannalta. Arvostamisen myötä olen oppinut ottamaan rakkautta vastaan: koen, että ansaitsen olla onnellinen ja nauttia elämästä hänen kanssaan. Ennen kaikkea olen oppinut luottamaan meihin. Vaikka menneisyys välillä painaa ja tuo haamujaan esille, osaan suhtautua niihin jo neutraalimmin. Yhteiset kokemuksemme ovat osoittaneet, ettei ole olemassa tilannetta, josta emme selviäisi - yhdessä! Tämän tietäen on niin helppoa ja luonnollista mennä hänen kanssaan naimisiin. Rakkaudesta.


TJ 26!
<3: Eveliina

2 kommenttia: