Mietelauseita häihin

maanantai 10. heinäkuuta 2017

I only came for the cake

Suklaakakkua, juustokakkua, kuivakakkua, porkkanakakkua, mutakakkua, täytekakkua, pavlovaa... 

Kakku- tai herkkubuffaa suunnitellessa valinnanvaraa on paljon. Me teemme kakut itse, joten meillä vain taidot, hääparin makumieltymykset ja vieraiden allergiat ovat rajana kakkuja suunnitellessa ja valitessa. Vieraissa on useampi gluteenitonta ruokavaliota noudattava, laktoosittomia tuotteita käyttäviä sekä muutama kasvissyöjä, joista yksi vielä vegaani. Tämä tietysti rajoittaa hiukan, mutta nykyään on todella helppoa saada korvaavia tuotteita käyttöön, etenkin kun netissä on ohjeita ja vinkkejä leipomiseen!


Leivottua on tullut viime aikoina paljon: tämä sitruunalla maustettu kuivakakku meni anoppilaan tuliaisiksi.

Käytännöllisyyden takia päädyimme tekemään kakkujen sijaan makean herkkubuffetin. Makeaan herkkubuffaan olisi näillä näkymin tulossa porkkana- ja toscapiirakkaa, mutakakkua, kahta erilaista täytekakkua, amerikkalaista juustokakkua, donitseja sekä tilattuna macaroneja ja keksejä gluteenittomina. Vaihtoehdot on valittu ennen kaikkea maku edellä, mutta myös työmäärä ja vieraiden allergiat huomioiden. Täytekakkupohjat, piirakat ja donitsit on helppo tehdä hääviikolla valmiiksi pakkaseen, ottaa sulamaan ja hääaamuna tai edeltävänä vain täyttää ja kuorruttaa. Todennäköisesti vieraat haluavat maistaa useampaa sorttia, joten valmiiksi pieneksi leikatut piirakkapalat ym. ohjaavat vieraita ottamaan sopivia suupaloja. Joita toki voi sitten halutessaan santsata. ;)

Mokkapalat ovat takuuvarma hitti etenkin, jos juhliin tulee lapsia!
Tällä kertaa päädyimme tekemään piirakoista aikuisempaan makuun sopivia ja kuvaa pienempiä paloja.
Häissä päästään maistamaan niin porkkana- kuin toscapiirakkaakin!

Äiti on monta kertaa tässä kevään ja kesän aikana hätäillyt ja taivastellut, että eikö häissä pitäisi olla yhtä isoa hääkakkua! Mielestäni ei. Tämä sopii meidän budjettiimme ja herkuttelijoiden luonteisiimme paljon paremmin. Meille toki tulee kakun leikkaaminen yhdeksi ohjelmanumeroksi, mutta voimme leikata mitä tahansa kakkua. Ei se ole niin justiinsa! 

Herkkujen seurana tarjotaan tietenkin kahvia ja teetä. Koska meistä molemmat ovat kovia teenjuojia emmekä nauti kahvia ollenkaan, ajattelimme hankkia häihin perus liptonia laadukkaampaa teetä. Tämä on tosin vielä suunnittelun asteella!

Kuvan teet on ostettu Tampereelta. Sekä kookos- että kirsikkatee ovat niin hyviä!
Suosittelen testamaan näitä Demmers Teehausin eri teelajikkeita.


Gluteenittomia vieraita ajatellen päätimme tilata myös juhlavieraille
gluteenittomia ja laktoosittomia macaroneja.
Ne maistuvat myös tälle morsiamelle, nam!
 
Kakut asetellaan alla olevan kuvan mukaisten puukiekkojen päälle. Metsäteemaisiin häihimme ko. kiekot sopivat hienosti ja tuovat kiekkojen korkeuserojen mukaan myös näyttävyyttä makeaan herkkupöytään. Pöydän ylle tulee tietenkin vielä viiri, jossa lukee otsikon mukaisesti: I only came for the cake. ;)

  

Mitä te olette mieltä: onko makea herkkubuffa hitti vai huti?

Makeaa maanantaita!

<3: Eveliina

2 kommenttia:

  1. Herkkubuffa on ehdottomasti hitti! En kestä miten ihana idea tuo viiri, täytyy laittaa korvan taakse, niin hauska :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti muistilistalle vaan, ettei unohdu! Onko teillä Elli häät tulossa lähiaikoina? :)

      Poista