Mietelauseita häihin

maanantai 26. kesäkuuta 2017

DIY-vieraskirja

Upeaa maanantaita! Mä olen sairastanut koko viime viikon ja harmillisesti myös juhannuksen 17. päivän polttareiden jälkeen, ja nyt alan olla takaisin elävien kirjoissa. Ihanaa päästä takaisin hääjärjestelyjen pariin viikon nukkumisen jälkeen!

Laittelin pari päivää sitten instagramiin kuvan meidän DIY-vieraskirjassa ja tässä postauksessa tulee vihdoin ohjeet! Päädyimme tekemään vieraskirjan itse, koska emme löytäneet valmiiksi mitään, joka olisi sopinut molemmille. Tämä vieraskirja valmistui helposti, nopeasti ja maksoi alle 5€. 
Tarvitset: 
 • kovakantisen kirjan
 • kontaktimuovia
 • liimaa 
 • viivoitin
 • ylimääräisiä kutsukortteja, kartonkeja tai muuta koristeluun tarvittavaa materiaalia
 • puolison auttavat kädet
Huomioi, että kirjan sivut ovat kunnolla kiinnitetyt eivätkä lähde irti yksittäin tarkoituksellisesti tai ole muuten kierrevihkollinen. Näin varmistat, ettei sivut pääse vuosienkaan myötä irtoamaan helposti. Mieti myös ostettaessa kirjan kannen materiaalia: tarttuuko kontaktimuovi tai liima siihen? Päätä myös haluatko sivujen olevan ruudulliset, valmiiksi viivoitetut vai tyhjät. Meidän kirjamme on musta, kovakantinen ja sivut tyhjät. Ostimme kirjan tigerista, hinta taisi olla 3-4€.
Huomaa vasemman sivn kontaktimuovi ylä- ja alareunassa kirjaa.


Ohjeet:
 1. Hanki tarvittavat välineet.
 2. Suunnittele ja hahmottele tavalliselle kopiopaperille 1:1 koossa haluamasi koristeet. Muokkaa, kunnes olet tyytyväinen.
 3. Leikkaa kartongista, kutsun jämistä tai muusta materiaalista tarvitsemasi koristeet suunnitelman pohjalta. 
 4. Puhdista ja kuivaa kirjan päällys pölyltä ja mahdollisilta roiskeilta.
 5. Asettele koristeet kirjan päälle. 
 6. Ota asetelmasta yksitellen osa pois, liimaa se ja aseta takaisin. Muistaa painaa huolellisesti.
 7. Toista kohta 6, kunnes kaikki irto-osat on liimattu kanteen.
 8. Leikkaa kontaktimuovista sellainen pala (älä poista suojaa liimapinnalta!) niin, että saat kirjan kannen kontaktimuovin alle sekä vähintään kahdelle sisäsivulle n. 3-5 cm mittaiset liuskat kontaktimuovia. Mitä useammalta sivulta ja mitä pidemmät liuskat sisäsivulla, sitä varmemmin kontaktimuovi pysyy. 
 9. Päällystäkää kirja. Aloittakaa nostamalla kontaktimuovin suojaa irti yhdestä kulmasta kynnen avulla. Varokaa koko ajan, ettei liimapintaan tartu mitään ylimääräistä kuten koiran- tai kissankarvoja. Laittakaa liimapinta kirjan päälle vähän kerrallaan: Henkilö yksi pitää palaa ja vetää kontaktimuovin suojaa vähitellen pois. Samaan aikaan toinen henkilö varmistaa liimapinnan kiinni pysymisen kirjan pinnalla viivoittimen avulla ja varmistaa, ettei kontaktimuovin ja kirjan väliin jää ilmakuplia. Tämä on huomattavasti helpompaa, mikäli olet joskus päällystänyt koulukirjoja. Silloin tiedät suunnilleen, mistä puhun. ;) 
 10. Painele kartongin ympäriltä kontaktimuovi kunnolla kiinni kirjaan.
 11. Kirjoita kirjan sisäsivuille ohjeet vieraille tai vaikkapa teitä kuvaava runo.
 12. Ihastele lopputulosta!Tässä siis simppeli vaihtoehto vieraskirjaksi. Vaikka en askartelekaan paljoa, tämä oli helppo tehdä ja lopputulos on meitä miellyttävä. Kirjaa oli myös hauska tehdä eikä ostettavia materiaaleja ollut kuin kirja, sillä muut tavarat löytyivät valmiina kotoa. Tykkään! 

<3: Eveliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti